21 March 2010

Kisah Yang Selalu Diingati....

Kejadian berlaku sewaktu umur Ina 10/11 tahun...di sekolah agama...

Sekolah agama kt negeri Selangor start kul 2.30ptg & tamat kul 6ptg.Waktu rehat kul 4ptg kalau xsilap....
Hari tu,macam biase,kami bukak bekal makanan & makan kat tepi2 koridor..port Ina & kengkawan adalah di longkang kecik dkt dgn kolam yg ijau warnanye..xtau nape,sngt suke makan kt situ.Mungkin sbb tempat tu dekat dengan kelas...
Kalau makan,mesti ade airnye kn..masing2 bawak botol air sendiri.Tapi,mesti ade yang mintak kt kawan lain,xcukup...

Lepas makan,kami diarah pergi masjid..solat jemaah dgn org2 kampung kt sana.Dekat je..turun bukit sekolah,trus nmpk.Dalam kul 5ptg,br la kami ke klas utk klas t'akhir sblm balik.Time nie,sume budak2 sekolah akan b'lari2 nak sampai kt klas dulu.Kalau kuar lmbt,mesti sesak dgn org kt tangga masjid,leceh!!!
'Kawan 1' sampai klas dulu.diikuti dgn 'Kawan 2','Kawan 3','Kawan 4' & seterusnye...
'Kawan 1' jerit kt 'Kawan 4'....

"'Kawan 4',aku nak skit air ko eh..."

"Ade lagi ke??aku rase dh abis..gi tengok kt tepi beg..."

Kebetulan air yg dibawak adalah air Teh O.Botol Coca Cola yg dibawak tu masih ade air...'Kawan 1' trus minum.Tetibe die rase air tu suam2 kuku panasnye.Rase pun agak pelik...

"'Kawan 4',nak skit air tu..."

'Kawan 2' & 'Kawan 3' pun nak tumpang sekaki...
Lepas rase air tu,sume wt muke pelik.Katanye,air tu agk panas (sedangkn kami dah ade kt sekolah hampir 3jam,mane ade water heater kt sekolah tu...),ade rase & bau yang sngt pelik...
Ketiga-tiga org kawan tu dh pun minum...

Yang pasti,masing2 sngt yakin yg bau air tu macam bau AIR KENCING!!!!
Dorg b'tiga trus b'lari ke bilik guru..tanye pada ustazah...
Ustaz (Guru Besar) dpt tau psl air tu.Lepas disiasat,br la t'bongkar yang air tu AIR KENCING sorg pelajar lelaki...

Mase 'Kawan 1' masuk klas lepas solat,die nmpk sorg dak laki klas sebelah br kuar dr klas kami.T'nyata air yg dorg minum tu kepunyaan die!!!!!

Ustaz panggil sume pelajar ke surau.Kt tangan ustaz dh t'sedia rotan bulu ayam.Untuk pengetahuan,ustaz nie t'kenal dgn 'sepak terajang'nye..ade yg penah kena tampar depan khalayak,sepak,terajang...nama ustaz nie saje dh wt kami sume gerun...

Bile disoal siasat,br budak lelaki td mengaku.Die ponteng solat jemaah,duduk dlm klas sambil baca komik (die warga Indonesia yg menetap di sini).Oleh sbb xtahan nk kencing,die boleh lak t'fikir nk KENCING DLM BOTOL yg 'Kawan 4' bawak.

Disebabkan perangai hodoh die tu,4/5org kawan dh m'jadi mangsa;t'minum air kencing kawan!!!!

Sampai ke hari nie,stiap kali dak2 sekolah b'kumpul,cite nie sentiase kami ulang & ingat...
Slmt la mereka yg minum air tu jadi cerdik pandai;p
Huhu...tu bkn hikmah meminumnye k..jgn tiru aksi t'sebut...

PELIK TAPI BENAR!!!!


4 comments:

farwalis said...

mak aiiiiiiihhhhhhhhhhh


perit tekak aku baca. haha

ina awie said...

huhu..ms kwn yg 1st minum,die ckp 'nape ade bau hancing??'
siap offer mmber lain try..slmt sy cerdik time tu,xtry...;)

noor afzan said...

gile arh..
ingat la sape...
ina KLM..

ina awie said...

hehe..nie kisah lame...
wah..masih ingt??bgus2...