15 March 2010

MiNgGu MALANGku...

huhu..ape la nasibku...
this week banyak perkara yg b'laku serentak
&
semuanye perkara MALANG untuk Ina...:(

KHAMIS,11/03/10

Pagi2 lagi,dah t'detik dlm ati nak pose...nak amik pahala sunat.Tapi,xsangka lak xdpt tunaikan sebab tetiba datang rase sakit yang m'cucuk2 kt dlm perut..Bukan sebab lapar,tapi penyakit lame dtg semula.Badan Ina masuk angin.Tengahari tu,Ina try minum air halia untuk kurangkan sakit...(b'buke pose la jawabnye...)

Petangnye,seperti biase,Ina kuar b'jogging dengan WQY (wiki a.k.a kereta kesayanganku) kt padang kawad..masih mampu b'lari 4.5round & b'jalan 1.5round...

Lepas Isyak,tetibe rase lutut sakit sangat..macam kembung dipenuhi angin.Bile dipicit,habis la sume sendawa kuar..Perut dah mula penuh dengan angin,badan dah sakit2,lenguh tangan & kaki..Untuk ilangkan sakit & masalah xleh tido,Ina b'chatting dengan sume kengkawan yang on9 kt FB.Hampir pukul2 pagi baru la boleh tido...

JUMAAT,12/03/10

Hari tu,bangun aje daripada tido terus rase sangat lemah..makan pun xselera.Perut dah sangat kembung,badan pulak makin sakit.Niat nak m'bace buku xdpt diteruskan sebab sangat2 xb'maya...

Ina b'tahan sampai malam sambil m'cari2 kawan yang mampu mengurut & ade masa lapang.Xsume orang yang boleh urut badan Ina..Cume mereka yang mampu tahan & cukup sihat je boleh sebab Ina t'lalu banyak angin.

Akhirnye,dapat memujuk seorang kawan (Mai) untuk urutkan badan...Tapi,die sangat busy mase tu.T'pakse Ina tunggu die siapkan segala kerja2nye dulu sambil b'chatting lagi.Ade seorang kawan lain marah2 bile Ina chat dengan die..Tension katanye (kalau ye pun,jangan le marah orang yang xb'salah..huhu...).Terus hilang mood nak b'chatting,b'usaha pulak untuk pejamkan mata.

SABTU,13/03/10

Lebih kurang pukul 5.50pagi,Ina t'jaga daripada tido (dah le tido lewat,bangun awal pagi dalam keadaan lemah...).Ade bunyi benda jatuh kt bawah kaki.Bile Ina celikkan mata,Ina nampak api tengah menyala2 kt plug lampu tido..

Agak lame jugak Ina t'kedu tengok api tu.Then,baru la Ina kibaskan selimut kat tangan Ina pada api tu..Kalau la Ina xt'bangun...habis la kolej nie...huhu...

Dah hilang segala ngantuk,Ina jenguk ke luar tingkap..masih gelap.Ina gagahkan diri bangun & bukak lampu bilik.Then,Ina tutupkan suis plug yang t'bakar tadi.Disebabkan masih t'kejut,Ina xdapat lelapkan semula mata.Terus Ina kuar bilik & amik wuduk untuk solat subuh...

Huhu..rase sangat malang mase tu..dah la tengah menahan kesakitan,kena marah dengan kawan & bilik pulak hampir t'bakar...ape la hikmah segala kejadian nie....Lepas diurut oleh Mai pagi tu,baru la Ina mampu untuk makan nasi macam biase..siap leh gi tengok midnite muvi malam tu..hehehe...
Thanx kt sume kengkawan yang sangat2 caring & banyak tolong Ina mase sakit..Selamat la Test 2 Ina ditunda ke minggu depan...Syukur jugak ALLAH sedarkan Ina pada subuh hari tu..At least,Ina dah t'selamat daripada jadi 'mangsa kebakaran'....



2 comments:

Jalak lenteng said...

ko tak btau aku yg ko ade blog wahai sahabat..!!!hahaha..marah ni...kekekeke

ina awie said...

ngekk le ko!!!xkn le aku wt akaun semata2 nk komen ko nye blog je...xde keje...wekkk!!!
sahabat??wah..nie sjak aku promote ko nye blog ke??hehehe....