09 March 2010

best things in MRSMKL

Tini (kiri sekali) & Ejay (kanan sekali) the best roomate ever!!!

Tetibe hati sangat merindui kalian!!!Lipisian,bile mau reunion lg???

Kt atas tu gamba 5sahabat mase tahun pertama (form 4) kt hutan Lipis.Hidup sangat t'tekan dengan environment nye yg serba kekurangan.Tapi,dengan kehadiran makhluk2 nie...Ina sangat rindukan Lipis!!!

Aktiviti petang kami ialah men'digging' bola tampar secara berkumpulan (dalam bulatan).Mule2,cume kami yg 2-3 kerat nie je.Pastu,junior laki & diikuti kengkawan yg lain join...
Sangat meriah sampai my spek pernah hilang tanpa dapat dikesan.Seminggu t'pakse jadi rabun & dok kt depan sekali dalam kelas,salin nota kt whiteboard.

Ina pernah pengsan kt tapak perhimpunan waktu pagi..xtau ape sebab sebenarnye..nak kata xmakan pagi,mase tu baru je lepas sarapan.Nasib baik ade kengkawanku yg baik ati,tolong angkat;)

Waktu malam,prep adalah kewajipan..sampai kul10.30 kalau xsilap...
Balik bilik,m'habiskan mase b'borak sampai la Miss E & Miss Tintan (warden a.k.a english teacher kami) jerit...

'Tini,Ejay,Ina,Diana....lights off!!!!!'

Hehe...kami anak2 murid kesayangan mase tu.Ditegur dengan cara t'baik sekali!!!
Tapi!!!tetap xmakan saman...
Ina & Tini akan wat aktiviti malam b'same2...b'bual,main & b'cerita masalah masing2...

Hari minggu adalah hari m'hias bilik sambil b'main2..huhuhu...
Sebagai pioneer sekolah tu,kami sangat rapat dengan junior2 (ade yg masih ingat muke even xingat name dah...)

Pernah 1 mase,Tini & Ejay cabar Ina turun DS (dewan selera) dengan pakai kain batik...
Cabaran diterima...tapi,dorang yg gi kaunter amikkan makanan untuk Ina..
Nak mati kalau kain tu t'lucut??xpun,ustazah yg datang marah...takut!!!!

1 hari tu,kami saje wat perangai...tukar2 kain baju kurung (Ina pakai kain Ejay,Ejay pakai kain Tini & seterusnye...).Ade 5 orang yg t'libat...
Ustazah nampak & tegur...tapi,pandai2 le kami jawab...

The best thing bile dok dengan Tini ialah acara menjerit kt tangki air maktab...
Me'release'kan tensen katanye...haha..sangat seronok!!!!

2lagi kawan karib Ina ialah Mas & Arif.Thanx to the two of u coz always be there when I really need frenz to talk...Segala yg kite kongsi,sangat b'makna untuk dikenang...

Last day in Lipis,kami sempat le amik2 gamba b'sama..but sorry to Tini & Ejay coz xsempat nak b'gamba sakan dengan korang...

Mase yg singkat untuk b'kenalan & b'pisah.Tapi,kenangan dengan korang sume xpernah Ina lupe...
To my classmate,t'utama Afiqah,Haza,Mas & Reen;Ina rindu kalian!!!!Thanx for everything....


No comments: