25 April 2010

RiNDu KaLiAn!!!!

Playing tennis 2gather!!!

Sesi penggambaran kat Balai Cerap Universiti...

Rindu kalian sangat2!!!bile la dapat kumpul sume skali ramai2 kn????

Baru2 nie....
>>tengok wayang kt Tebrau dgn Erlin...
>>b'borak dgn Diha kt McD Universiti...

Bakal dirancang...
>>berjimba2 dgn Sha kt Melaka...
>>ber'window shopping' dgn Yan di KL...

Mari ber'reunion' smule sahabat2ku!!!!

14 April 2010

selesai sudah!!!

Huhu..Smlm,hari menghabiskan final exam for my degree..hope tiada ulangan subjek lg...
Doakan Ina cepat2 grad & dpt jd engineer b'jaye ye...amin...
Tibe mase untuk balas jase Mak & Abah lak...
Kengkawan di JB,Ina akan slalu rindu kamooo & ingat segala yg kite wat kt cni..korg mmg kawan2 yg sangat BEST!!!!!
Selesai je exam pagi smlm,Ina & Erlin (a fren of mine yg dh keje kt Pasir Gudang) rancang tngok wayang sebelah malam...
Sangat sronok sbb Elin mau blanje..hikhikhik...pastinye Ina sanggup redah ujan...
Lagipun,my bestfren nie dh lame gk xjumpe..bnyk gosip mau cite..
Cite ape kami nonton??hehe...Semerah Cinta Stilleto!!!
1st time kot tngok wayang cite Melayu...thumbs up!!!
Ina hampir nangis mase part Leto t'pakse tinggalkan Stila..demi kluarge..huhuhu...
**To Stringray,Lisa Surihani mmg sangat cumil!!!
**To Elin,thanx sangat 4 the treat..lain kali,blanje lg..hihi

11 April 2010

1 & 2 April....

Kejadian 1 April: Tasik Universitiku...

Kejadian 2 April; Balai Cerapan Universitiku...

Huhu..lame x b'kesempatan m'update' blogku ini...
Ini beberapa kisah yg menyeronokkan kami disini yg mau Ina kongsi...

1 April (gamba atas skali)...
As people know,ramai yg sambut April fool on that day..But,it's not d plan...
Sebenarnye,kami kuar enjoy makan2 sekitar JB & menyambut bufday kawan yg baju belang2 tu.Dah lame bufday nye (tngh bln 3),tapi saje dilambatkan sambutannye sbb nk bg surprise & menunggu kawan2 selesaikan presentation FYP mereka dgn tenang..
Lepas kawan yg t'akhir present petang tu,kami makan steamboat kat menara jam (dataran)...
Siap jemput member2 lain join skali,tarik meja panjang lg..hehe..11org rasenye sume skali...
B'henti solat maghrib kt masjid.Then,plan seterusnye..mengenakan mangse!!!;p
Kami gi tasik..kunun2 nk amik gamba kenangan (waktu malam,scene sangat la cantik coz leh nampak masjid U yg b'lampu2 indah itu...).Mangse sangat2 percaye pada alasan yg kami beri...
Tepung gandum dh t'isi dlm beg sorg member.Ready nk 'tepung tawar' je..hehe
Kek dibawak oleh sorg member lain..punye la mangse mengelak,tapi tetap menjadi MANGSA pada malam tersebut!!!hahaha..
Habis badannye dibaling tepung,mangse tetap t'senyum cumil..Kek juge cumil & sedap..thanx Abi...To Kak Cma,thanx sbb sangat sporting even dh jd antu tepung...;)

2 April (gamba reramai)
Huhu..awal2nye,Ina plan nk balik umah (Selangor).Tapi t'tunda sbb xbrape nk sihat..kaki cam lenguh2,penuh dgn angin...
So,Ina decide nk join mereka sume ber'BBQ' kt balai cerap...Even all my buddies xdpt join,Ina enjoy that nite...sampai xmuat perut Ina makan...
Makanan yg sedap,event yg sangat2 organized & mereka yg sangat2 friendly serta prihatin...thanx to all...
Malam tu wat Ina kenal ramai lg coursemate.Sorry,a semester is not enough for me to know all of u..Tapi korg mmg best!!!
Imah,thanx sbb tlg bawakkan WQY ke balai cerap...bnyk sangat curi beg..hehe..(org bg,kite amik le kan...)
Hope other reunion that u all do,'KAK LINA' nie jgn dilupekan...;)

02 April 2010

PLKN:Kem Tangok '04

Huhu..rindu lak zaman menjadi wirawati 'eksperimen' dulu..
1st time program nie dibuat & kami antara mangsa2 pertama percubaan...

Dari form 5 lg,Ina memang xt'fikir & xt'ingin nak join.Macam2 rumours yang didengar..pemilihan gune no k/p la..military style la..sampai Ina xpenah amik kisah dah..sebab memang xnak join...

Bile diberitahu name2 peserta kluar kt newspaper pun,Ina xamik tau.Then,a fren of mine,Tini,message me & congrates me..why???huhu..my name ade dalam senarai t'sebut!!!
Nak nangis bile dapat tau..geram pun ade..nape la namaku jugak yang dipilih??tapi,redhakan je la...

14 Februari,Ina balik kampung kt Kelantan.Kebetulan pulak,Ina dapat kem kt Kelantan jugak...
So,my family decide nak anta Ina trus gi kem..1hari lebih awal!!!!waaaaaa....
Dengan muke yang buat2 gumbira,Ina pun masuk kem..cume cikgu2 pelatih je yang ade mase tu.Alasan yang Abah bagi,Abah kena balik KL awal..ade mesyuarat..cikgu2 bagi lak Ina stay kt situ..haish!!!redha lagi...

Yang sronoknye sampai awal nie,Ina dapat kenal rapat dengan cikgu2 pelatih..sume baik2,mude2..yang tua pun banyak pengalaman menarik yang dorg cite..
Salah sorgnye adalah bekas tentera yang penah b'khidmat kt Bosnia mase umat Islam b'puase..sedih katanye,tapi banyak pengalaman yang dapat.Ina tido,makan & mandi dengan cikgu2 tu..hehe..sronok!!

Esoknye (16 Februari),baru la p'daftaran b'mule..kenal dengan kawan2 baru dari Perak,Kelantan & Selangor...
Kem nie agak panas sebab dekat dengan pantai..keringnye kawasan tu macam padang pasir..&sangat3 b'debu!!!hari2,kena bersihkan idung & telinga..haha

Pengalaman yang best adalah bile kami m'habiskan mase malam kami dengan lepak2 tengok bintang sambil b'bual..main bola pantai kt depan tent..menyelinap kluar ke bandar KB (hampir semua pelatih ilang..hehe)..& yang paling sronok;kami xmandi 3hari sepanjang kem dalam utan!!!

Mase dalam utan,banyak pengalaman best...tent kami cume kain ponco yang diikat pada batang2 pokok (t'buke).Lepas pasang tent,kami baring2.Tapi,t'kejut dengan kehadiran ular..selamat xde ape2 yang jadi..kami halau ular tu jauh2...
Waktu malam,kami tido dengan baju celoreng (yang xbasuh2) & boot t'sarung kt kaki..siap masukkan kaki sluar dalam boot;takut ade serangga masuk dlm sluar..hehe
Tengah malam,kami bangun utk latihan menyelamat (kul2-3pagi).Time nie ntah brape kali paramedik ulang alik..sebab ade yang histeria..huhu..ngeri gak time nie...Sumber air kami cume air mineral yang diberi stiap hari & air perigi yang dh macam air teh o..xselera langsung!!!
Balik dari utan,sume serbu bilik air..masing2 dh masam baunye..baju celoreng kami dicampak dalam lori tanpa dibasuh!!!hehe..arahan kem komander...

Habis derita kt kem,kami masuk uitm lak...kt cni,heaven sangat!!!hari2 enjoy jalan2 & makan2 keliling U.Mujur Ina jumpe kawan2 yang baik..tempat lepak kami ialah surau..habiskan mase dengan mengaji dalam surau..siap khatam Al-Quran lagi..tahniah utk kami;p

Daripada someone yang x agree dengan program nie,Ina jadi org yang paling sronok & b'syukur dapat join...ramai kawan2 baru,pengalaman yang xt'nilai &enjoy!!!hope sangat dapat kumpul semula semua kawan2 kem tu...

SAYA RINDU KALIAN!!!!!