25 November 2010

salah siapa???

kite xleh gembirakan SEMUA org,tapi kite boleh buat RAMAI org gembira!!!

kadang-kadang,kite cube buat ape yg kite rase betul & boleh buat orang senang.Tapi,adakah orang sekeliling kite akan senang dengan setiap tindakan kite tu???

Ina lalui situasi ni banyak kali & setiap kali tu jugak orang salah tafsir.Dorang anggap Ina lakukan bende yg salah...

ape pun yg orang nk ckp psl Ina,Ina x kisah...kalau itu yg dorg pk,Ina mintak maaf banyak-banyak...1 day korang akan tau sape yg betul & salah...

11 November 2010

iNFo!!!

Ni beberapa perkara yang Ina tau daripada pembacaan & kawan-kawan yang tau.
Baca la untuk pengetahuan.Mana tau ada gunanye...

  1. Kalau start kereta,biarkan tingkap dibuka dulu waktu pasang air-cond..SEBAB angin yang keluar awal2 tu boleh menyebabkan kanser.
  2. Kalau kereta anda mati masa harungi banjir (dalam air),jangan tukar gear sampai habis lalui banjir tu...SEBAB air mudah masuk dalam enjin masa kita tekan clutch.
  3. Kalau bateri hp korang dah low,jangan guna untuk telefon.Cas dulu ye...SEBAB tahap radiasi pd hp tu akan bertambah & menyebabkan kanser jgk.
  4. Ubat terbaik untuk resdung (mengikut Islam) adalah BAWANG PUTIH YANG DIMAKAN MENTAH!
  5. Tudung yang pakai sarung je tu (tudung Indonesia) x elok dipakai sebenarnya...SEBAB Islam melarang wanita sanggul rambut tinggi2..menyerupai bonggol2 unta.
  6. Tudung yang sama jgk ada yang pinkan sebelah bawah sanggul (hingga nampak leher)...x elok...SEBAB dah macam rahib kristian.
**If ada fakta2 Ina bagi ni salah,tolong betulkan ye...Ina cuma berkongsi apa yang Ina tau...