18 May 2011

Pink TAPI Rock!!!

hehe...kisah ni jadi lebih kurang setahun yang lepas....

Macam biasa,Ina & kawan-kawan yang memang kaki merayau memenuhkan WQY-ku menuju ke JB (kalau xsilap la). Baru je keluar U,kami nampak 2 orang lelaki naik motor bawak CPU. Yang membonceng pakai helmet warna PINK TERANG!memang jambu abis la....

Dengan selamber,kami pakat nak kenakan mamat tu.Kawan yang dok kat seat co-pilot ready bukak tingkap.Ina pulak drive kereta tu dekat sangat-sangat dengan motor tu.Bila dah betul-betul kat sebelah dorang,kawan tu jerit...

'Lawa helmet!'

Ina drive semula jauh dari motor tu. Kami still pandang dorang.Nak tengok reaksi dorang.Kami nampak lelaki kat depan tu mengekek gelakkan kawan dia yang berhelmet pink tu.

Disebabkan rasa bengang dengan kami,dorang try pecut & bersaing dengan kami lagi.Yang membonceng tu jerit...

'Helmet pink tapi rock!!'

Sambil dia buat sign rock guna tangan ( \m/ ).
Hahahaha...berderai gelak kami time tu...seronok jugak buat perangai camni...
Tiba kat 1simpang,dorang menghala ke jalan lain.Sempat jugak kami tengok dorang melambai tangan sambil senyum-senyum kat kami :)
Selamat la dorang xkejar kami sampai dalam U...hehe

********************************************************************************

Kami reunion semula lepas setahun berlalu.Plan nak gi mandi sungai.Sekali lagi kami jumpe 'helmet pink' (orang lain..kat KL pulak).Kami buat perangai lagi....TAPI!!!!
Brader-brader kali ni lain macam.Bajet kami nak ngorat dorang lak kan..tersengih semacam lak kat kami...TAKUT LAK KAMI KAN....

Haha..kenangan terindah dengan geng-geng WQY-ku :)