24 July 2011

Senawang....

Huhu..minggu lepas (16 Julai), Ina pegi interview untuk GEMS..grab je peluang yang ade...

Pastu, kena jadi baby sitter kat Senawang.JEMPUTAN KHAS!hehe...sangat suke sebab dah lame xjumpe BUDAK HENSEM (anak buah ye...).Ibunye kena kursus 3hari daaa...

Irfan Muqri dok kira hari...

"Aunty Kina (panggilan yang die reka sendiri), ibu pegi 3hari!!!Ibu work..."
(sambil rapatkan ibu jari& telunjuknye;tunjuk 3jari..)

Iman Muqri pulak xpaham pape pun...baru 7bulan. Yang die tau,tiap-tiap malam nangis dengan sangat kuat sebab nak SUSU IBU!!gasak la Ina...macam jadi IBU sebenar le...bangun siapkan susu si kecik ni.

Letih jugak jaga budak 2orang ni...Almaklum la, gastrik xselesai lagi. Tapi, seronok tengok telatah dorang. Time Ina solat, si kecik akan meniarap laju-laju pegi kat bilik (tempat Ina solat); tunggu sampai Ina habis solat. CUMIL SUNGGUH!!!

Pagi hari Ina balik tu, ibunye hantar dorang kat rumah pengasuh macam biasa. Irfan lari masuk dengan xmo salam pun. Iman pulak buat muke sedih je...huhuhu...

Bile sampai rumah, rindu rasanye kat telatah dorang ni...tu baru 4hari jaga. Kalau lame, mesti rindu sangat-sangat!

Tetibe terfikir, ape perasan pengasuh yang dera bayi & ibubapa yang dera anak tu ye??x sayang ke kat budak tu?xde rasa kesian ke???hurmmmmm......


No comments: