17 December 2011

Hari Letih...Hari Gelak sampai Petang!!!

Hari Letih

Huhu..Selasa lepas, Ina daftar placement kat Shah Alam. Hari tu baru dapat tau kena kerja sebenarnya kat Bangi. Ina dah ready bawak barang nak masuk rumah sewa kat Shah Alam..tetiba kena gi Bangi lak..letih sungguh! Dah la x ada tempat tinggal. Kalau berulang dari rumah,mesti kena bangun awal-awal pagi...LETIH!!!

Lepas office hour, Ina gerak gi Bangi. Tengok tempat nak lapor diri pulak.Sampai ke malam cari tempatnya. Sesat..jumpa pun dengan bantuan Abah&his fren. Malam tu tidur rumah Lily kat KL. Nak balik rumah, memang x larat.

Pagi esoknya, pukul 5.40 pagi dah bangun..Bersiap & keluar rumah dalam pukul 6 lebih. Selamat la x jem kat mana-mana. Jalan ke kilang pun x sesat. Sampai sana setengah jam awal. Nak masuk, PakGuardBangla x bagi masuk (kena tunggu office hour jugak)..bengang je....dah la kelaparan!!!

Masuk kilang, semua orang sibuk dengan persiapan audit hari Khamis (esoknya). Menanguk je la dalam office. Then, cari hostel pun susah. Last minute, pukul 6 lebih baru dapat tempatnya...Alhamdulillah...

3 hari dalam kilang, cuma duduk & tengok orang buat kerja je...huhu..letih & bosan again!!!


Hari Gelak Sampai Petang

Today, ada mini reunion with my PLKN frenz. Only 10 person yang dapat datang. Tapi kecoh macam ramai gila! Rindu segala cerita zaman tu. It's like a holiday without any stress..sangat hepi...

Berjumpa selepas about 7 years terpisah. Segala update keluar. Segala cerita-cerita lucu zaman 'kanak-kanak' kami keluar. Hilang sekejap segala tension. Bergelak ketawa sampai lupa orang sekeliling...even x ramai pun yang datang :(

I'm proud to have them as frenz..masing-masing have a gud job...& what a small world...1 of my frenz is my boss's dotter..haha...seriously terkejut dengan kenyataan tu. Tapi, sangat x sangka!!!

11 December 2011

Perjalanan Penuh Kenangan :)

Hampir setahun rasanya x gi Skudai. 9hb bertolak ke Skudai. Imbas kembali kenangan masa gi sana time U dulu...
Sempat lawat U, tengok segala pembaharuan yang dorang buat. Makan kat 'Payung' Sri Putri & 'Pinang'. Rindu rasa Nasi Ayam Penyet yang sedap tu..hehe..

Tujuan utama ke Johor: pergi majlis tunang Erlin a.k.a Kecik kat Kota Tinggi.Cantik kamu wahai si Kecik! Korang nak tengok?
Ni dia..Erlin di majlis tunangnye...

Sempat jugak bergosip dengan geng Pulai Utama...Thanx to Diha, Wafa, Maherah & Su yang dah tumpangkan kami tido selama 2 malam. Majlis korang nanti jangan lupa jemput & bagi kad ye...

Kali ni, datang Johor tanpa rasa hiba lagi. Ina pasrah & redha dengan segalanya. Ada hikmah segala yang berlaku. Meh aminkan doa ni sama-sama : Moga Ina ditemukan jodoh dengan lelaki yang baik, romantik & mampu mendidik Ina ke jalan diredhai Allah...Amin!

05 December 2011

GEMS..GVR 05 : BEST!!!

2 bulan terperuk dekat Genting View Resort..mem'busy'kan diri dengan segala program GEMS (Graduate Employability Management Scheme). Letih tapi x menyesal langsung join program ni. Banyak pengalaman dapat, kawan-kawan pun sangat-sangat best!!! Bila balik rumah, still teringatkan Room B505, GVR 05, GREEN Travel & Tours, Mr Omar Ariff...whistle setiap pagi, kelas setiap hari, riadah setiap petang...AAAAAAHHHHH....rindu semuanya!!!!

Ina pernah berfikir panjang untuk tinggalkan kerja yang baru sebulan Ina buat & join program ni. Balik dari program, Ina boleh cakap 'SAYA X MENYESAL DENGAN KEPUTUSAN SAYA!!!'

Thanx kawan-kawan yang supportive kat GREEN Travel & tours, roomies yang bertahan dengan kerenah Ina (Jue, Hana & Ana)...Korang memang THE BEST!!!! LOVE U ALL!!!!