11 January 2012

Janji Punye Pasal...

Bulan 12 yang lepas result PMR keluar. Ramai update status FB pasal result relative dorang...
Sorang daripada sepupu Ina, Fareth, pun amik result & update status FBnye. Tetiba, Ina terbaca Fareth post kat wall sorang kakak sepupu, Kak Gee:  

"beyeh result dh keluar n dpt apa yg nk........jd tunaikn la jnji kak g tu......hahahahaha~:)"

"dapat apa yg nk" = "dapat straight A's"

Nak tau apa janjinye? Kak G a.k.a Gee janji kalau Fareth dapat straight A's untuk PMR,dia akan taja tiket gi Beijing!!! Huhu..silap orang la Kak Gee nak cabar...Dak Fareth ni sangat bijak & pantang dicabar. Dia akan buktikan yang dia boleh buat. Pokai la duit Kak Gee sebab berjanji dengan si Fareth ni...hehehe...
Sekarang, kakak si Fareth ni pulak timbulkan isu..budak bawah umur kena ada penjaga. Tak kan nak taja penjaga sekali? Haha..abis la...

Actually, Kak Gee ni bertugas sebagai anggota polis kat Beijing (ada kursus selama 3 tahun). Dia menetap kat sana & gajinye agak lumayan...Memang tak jadi masalah nak tunaikan janjinye...Tapi...moral of the story: Nak mencabar, biar kena pada orangnye ye!!! 

Kami tumpang bangga dengan kejayaan Fareth..Congrates! ...dan Ina mampu gelakkan je Kak Gee yang terkena dengan janjinye sendiri :p