28 February 2012

Chaiyokk!!!

Teruskan usaha memajukan diri...capai matlamat dan impian Ina Awie!!!! :)

20 February 2012

Gorgeous Gurl Engaged!

Hehehe...saja je buat tajuk camni. Semalam, my best fren sepanajng kat UTM a.k.a my "Kembar", Shafiza dah selamat bertunang dengan kekasih hatinya. Moga kekal sampai anak cucu la hendaknya....
Besties!

Sangat cantik dengan baju jahitan bakal kakak iparnya & manik-manik yang dijahit sendiri. Macam baju beli siap. Merah menyala! Manik-manik & bunga putih mencantikkan lagi baju tu. Sha bersanggul tinggi & selendang putih..macam gadis ayu zaman dulu-dulu...hehe...

Congrates to my beloved fren, Shafiza & Azzimi...akhirnya bertunang jugak walaupun banyak masalah sebelum ni :)

17 February 2012

Nasihat dan Permintaan

Tadi terbaca entry BEN. Terkejut sebab ramai yang x faham maksud Islam yang sebenarnya..bercakap macam orang yang x ada iman.

Tolong la...jangan pesongkan aqidah umat Islam yang ada ni. Kalau yang membaca adalah orang-orang yang baru nak mengenali Islam, mesti mereka fikir bukan-bukan...hilang percaya mereka pada agama ni.

Kalau bercakap / menulis, biar la dengan ilmu yang betul. Ada fakta sahih. Mengenai hukum hakam, fikir sedalam-dalamnya kenapa Islam ada hukum tu. Setiap sesuatu tu ada sebabnya...

Hari tu, Ina berbual dengan sorang contractor Jerman. Dia tertanya-tanya kenapa kawan dia, seorang Muslim, x pernah bersolat & selalu ajak dia minum arak. Apa betul ke orang itu Islam? atau cuma WARISI Islam dari keluarganya tapi, x pernah mengamalkan ajaran Islam???

Untuk semua ibu bapa Muslim,
Didik la anak-anak anda dengan sebaik mungkin sejak dari kecil. Jangan tambahkan lagi bilangan mereka yang fakir ilmu AGAMA ISLAM. Beri kefahaman yang betul untuk setiap perkara supaya mereka berpegang dengan ajaran Islam sepanjang hayat.

15 February 2012

Kembar Tiga UTM Skudai Femes!

Tiba-tiba teringat kisah kembar tiga ni. Femes sejak mendaftar masuk UTM lagi. x percaya, tengok ni

Rezeki dorang dapat jurusan & universiti yang sama. Keputusan pun masing-masing mantop!
Tahniah untuk dorang bertiga: Nadiah, Nadirah & Nadrah. Tumpang bangga sebab dapat grad & study sama jurusan dengan kembar femes ni..hehe...

Ni berita pasal dorang : Kembar tiga dapat keputusan cemerlang

Masing-masing dah jadi engineer dah kot....






10 February 2012

Obsesi!

Apa yang anda obses sangat??
Ni pun topik perbualan kat radio. Ina nak cerita tentang obsesi Ina pada TIGER STRIPE!

Dari zaman belajar kat Kulim sampai hari ni, Ina sangat suka simpan koleksi barang-barang yang ada corak harimau. Tak kira la leopard ke, belang-belang ke, zebra ke...semuanya Ina suka. Tapi, obviously Ina suka kumpul leopard. Corak tu nampak cantik pada pandangan Ina. Comel sangat!

Kawan-kawan semua ramai yang kenal Ina yang gilakan corak harimau ni. Ada pulak yang panggil Ina JAGUAR..haha...

*Nanti Ina uploadkan gambar-gambar koleksi corak harimau yang Ina pernah ada :) 

09 February 2012

Kamu Bagaimana...???

Semalam dengar topik AM crew kat Hot: Macam mana anda melupakan bekas kekasih???

Kalau Ina, Ina cari ramai kawan. Biar x ingat kisah lalu. Biasakan diri pergi tempat-tempat time date dulu. Dengar lagu-lagu yang biasa jadi 'lambang cinta' kami. Kenapa?? Sebab Ina nak biasakan diri dengan kehidupan tanpa Si Dia. Mula-mula, memang sedih. Lama-lama, OK la...

Kalau nak cari pengganti, Ina x fikir pasal character orang tu sama atau x dengan bekas kekasih. Yang penting, orang tu sayangkan kita seadanya...betul x?

Kamu bagaimana???

08 February 2012

Ramai Rupanya....hehehe

Bila fikir-fikirkan...ramai kawan yang tinggal & kerja kat Bangi/Kajang ni...

Dari zaman sekolah sampai la ke zaman universiti...semua ada!
Yang Ina tau: As,Syai,Yie,Din,Chye Li,Ejay,Aleya,Nurul,Raja,Zura Kecik,Imah,Ain Zafirah,Sarah.
Tapi x semua ada contact number..haha


Kengkawan yang rasa ada kat Bangi, sila cari saya ye... (boleh ke inform camni je??hehe)

**Thanx to Asmidar, Norsyaidatul & Zahari yang selalu ada kat Bangi menemani Ina  :)
    Yang lain jangan jeles ye.......

03 February 2012

5 Bentuk Tubuh Badan Wanita

Meh Ina kongsi info yang Ina pernah belajar masa zaman kat universiti dulu.

Bentuk tubuh badan wanita ada 5 jenis...Nak tau?
  • Bentuk A
--> Ala-ala J.Lo...bahagian atas kecil,bahagian bawah besar. Susah sikit nak jaga sebab mereka akan nampak gemuk jika paha terlalu besar.
**saya la tu..huhuhu...
  • Bentuk I
--> Ni bentuk badan orang yang kurus tanpa 'shape'. Straight & kurus sangat!
  • Bentuk H
--> Lebih kurang sama macam bentuk I. Tapi, yang ni xde 'shape' & berisi 
  • Bentuk Y
--> Bahagian atas lebih besar. Selalunya kaki mereka kecil. Macam bentuk badan Sharifah Aini. Perenang selalunya ada bentuk badan macam ni.
  • Bentuk X
--> Ni bentuk badan idaman wanita. Ala-ala jam pasir. Pinggang ramping. Bahagian atas & bawah seimbang. Beruntung la kalau dapat badan camni, senang jaga.


Just berkongsi info yang Ina tau...Lain kali, Ina bagi info lain yang Ina pernah baca ok.... :)