17 February 2012

Nasihat dan Permintaan

Tadi terbaca entry BEN. Terkejut sebab ramai yang x faham maksud Islam yang sebenarnya..bercakap macam orang yang x ada iman.

Tolong la...jangan pesongkan aqidah umat Islam yang ada ni. Kalau yang membaca adalah orang-orang yang baru nak mengenali Islam, mesti mereka fikir bukan-bukan...hilang percaya mereka pada agama ni.

Kalau bercakap / menulis, biar la dengan ilmu yang betul. Ada fakta sahih. Mengenai hukum hakam, fikir sedalam-dalamnya kenapa Islam ada hukum tu. Setiap sesuatu tu ada sebabnya...

Hari tu, Ina berbual dengan sorang contractor Jerman. Dia tertanya-tanya kenapa kawan dia, seorang Muslim, x pernah bersolat & selalu ajak dia minum arak. Apa betul ke orang itu Islam? atau cuma WARISI Islam dari keluarganya tapi, x pernah mengamalkan ajaran Islam???

Untuk semua ibu bapa Muslim,
Didik la anak-anak anda dengan sebaik mungkin sejak dari kecil. Jangan tambahkan lagi bilangan mereka yang fakir ilmu AGAMA ISLAM. Beri kefahaman yang betul untuk setiap perkara supaya mereka berpegang dengan ajaran Islam sepanjang hayat.