26 March 2012

Hati Luka

Huhu..apa jadi kalau hati luka?
Luka tu tak nampak
Tapi ia ada di situ
Walaupun kita cuba sembuhkan...
Parut tetap ada
Ia berkesan juga pada minda
Selagi hati itu luka, ingatan itu juga ada
Berkesan juga pada mata
Ingatan itu buat mata jadi merah..menangis!


Jangan lukakan sekeping hati itu...kerana lukanya akan melibatkan anggota lain

*bukan sajak atau syair, sekadar menulis :)



19 March 2012

17 Mac 2012


Kenal tempat ni??

Dek kerana rindukan suasana kat GVR, Ina melawat la tempat ni... Terkenang time mandi waktu subuh dengan air panas, berlari turun untuk morning exercise, berebut bilik air, pegi kelas dengan sweater & ubat batuk sentiasa ada dalam beg.
 
Huhu..x singgah GVR pun. Terus naik kereta kabel pegi puncak. X main apa-apa..sekadar jalan-jalan & menghirup udara segar dingin kat puncak GENTING HIGHLAND tu :)
 
GREENers mane? Katanye nak ke sana lagi..mengenang kembali saat-saat indah 'bersuka ria' kat GVR... Moh le kita plan naik Genting ramai-ramai!
 
 

09 March 2012

Kebersihan Yang Jarang Dititikberatkan

Apa yang orang selalu lupa nak jaga atau malas nak uruskan? Kebanyakan lelaki la yang jarang-jarang buat...
  • Bulu hidung - lupa nak trim atau cabut
  • Bulu ketiak - ish3...tau tak ni boleh sebabkan bau badan?
  • Kuku - jangan sampai awek atau orang luar tegur panjang & hitam ye...
  • Pakaian - sebelum sarung baju-baju anda, sila periksa baunya dulu
  • Badan - walaupun kat rumah, pakai la at least bedak (even malas pakai deodorant atau perfume anda tu)
  • Misai dan janggut - sunnah berjanggut tapi biar kemas dan orang selesa dekati anda
  • Muka - walau sepenat mana pun anda setiap hari, pastikan muka dicuci sebelum tidur
**Sekadar ingatkan sahabat dan diri sendiri. Banyak terserempak dan ada pengalaman dengan kes-kes ni. Orang sekeliling segan nak tegur; takut malukan kita. So, periksa diri sendiri ye.... ;)


01 March 2012

Bukan promote..Cuma berkongsi :)

Huhu..dah seminggu try U-Queen. Banyak perubahannya...

Kawan-kawan rapat mesti tau masalah Ina yang tak selesai-selesai. Yup!jerawat, jeragat & resdung. Dulu teruk, sekarang dah kurang. Tapi, still ada.

Sejak guna U-Queen, Ina rasa masalah angin dalam badan berkurang. Muka pun rasa licin sikit. Badan rasa ringan, mudah bangun pagi. Nak try guna lebih lama lagi...kita tengok perubahannya... :)

Minuman ni sesuai untuk anak dara 25 tahun ke atas & wanita berkahwin. Elok untuk kesihatan dalaman & luaran. Orang mengandung, berpantang & tengah period dinasihatkan berhenti minum sehingga selesai tempohnya...

Nak tau lebih, baca la kat website sebenar syarikat barang ni. Khasiat herba-herba kampung pun banyak...Meh kita minum sama-sama supaya sihat & cantik!hehe...