03 October 2012

Last Day of September:Awsome!!!

Last minute plan, hampir-hampir Ina terlepas peluang enjoy sakan ni...

Kengkawan masa PNB training program dulu ajak ber'reunion' kat PD - Teluk Kemang. Disebabkan dah lama tak jumpa ex-housemate, Ina pun join la dorang...

Kononnya, nak sampai awal..main2 pantai dulu. Alih-alih, kami sampai masa matahari dah terpacak atas kepala. Nak cari parking pun payah. Orang terlalu ramai! Mujur dapat 1 khemah untuk kami berkelah & berBBQ.

Ayam yang dimasak abis hitam sebab angin pantai kuat sangat. Tapi, sedap! Hehe..terima kasih pada yang berusaha memasak... Nak mandi pun terasa sangat malas. Almaklum la...Puteri Lilin, takut sunburn :p

Bila dah menghala ke petang sikit, kengkawan sibuk nak main banana boat. Ina tak minat benda alah tu. So, dok tepi, jaga beg dorang. Lepas dorang balik, baru la Ina kuar dr khemah tu, bermandi-manda. Ejan, ex-housemate & ex-roomate Ina, berusaha nak pujuk Ina main pelampung besar yang 3 orang muatan tu, bot akan tarik macam banana boat jugak. Tapi, ni lebih extreme! Terpaksa la Ina join untuk cukupkan orang. Punya kuat berpegang sampai sakit tangan 3-4 hari..huhuhuhu...

Ohh..lupa. Ada sorang trainer kami yang join program ni dengan PA nya (kena bawak PA ke mana saja atas sebab masalah kesihatan). Doc (trainer) sangat kuat semangat. Sempat jugak Ina temuduga PA dia untuk tau perkembangan (terkesan dengan semangat dia...)

Walaupun Doc sakit, dia tetap senyum & enjoy. Siap ajak kami berkaraoke dekat 3 jam! Ada bunyi alarm lagi untuk Doc makan ubat on time...bagus sangat Doc ni.... :)

Anyway, thanx to Doc sebab meneman perjalanan balik Ina (sebab dia risau anak dara balik lewat malam). Kesimpulannya, this trip sangat AWSOME! Menghabiskan weekend dengan keseronokan... ;p

No comments: