11 March 2013

Seronok Pekena Orang Sombong!

Hah...ni nak cerita pasal pemandu Malaysia yang sombong dan bongkak bila di jalanraya.

Pagi ni, Ina gerak dari rumah family. So, kena datang awal. Tiba kat satu jalan, Ina di lorong kiri. Ada Myvi kat sebelah kanan. Tapi, masih di belakang. Ina slowly masuk lorong kanan sebab lorong kiri dah tamat. Pemandu MYvi ni dengan sengaja ke depan & himpit kereta Ina. Ina kasi can, bagi dia jalan dulu. Tapi........

Sebab nak bagi pengajaran, Ina follow rapat kereta tu. Macam nak kejar dia. Hahaha...biar dia rasa!
Disebabkan orang tu cuak, dia terus bawak laju & potong kereta-kereta lain & hilang dari pandangan. Tau pun cuak. Tadi sombong yang amat! Geram dengan orang-orang macam ni. Ina memandu bukannya masuk lorong kecemasan ke apa...Dah mintak laluan pun, still nak himpit-himpit orang...

Sedara semua... Malaysia ni kaya dengan sopan santun & adabnya. Kenapa bila kat jalanraya, kita boleh berubah perangai?? Malunya kalau orang luar perhatikan kita. Macam ni ke budaya orang Malaysia? Ikut peraturan yang betul demi menjaga keselamatan kita & orang sekeliling. Jaga adab sopan jugak...