26 March 2013

Weekend Di Wangsa Maju

Dah lama tak melepak dengan geng 'beronggeng zaman U'. Weekend lepas, Ina pun merayau pergi rumah Yan. Elin pun tinggal area situ jugak. 

Sabtu petang, Ina gerak ke sana. Jumpa Yan kat rumahnya. Pergi rumah Elin lepas maghrib. Dinner dengan hasil masakan Elin & Apek (suami dia). Perancangannya nak berkaraoke dengan dorang lepas makan. Tapi, tergendala kejap sebab nak tengok Fear Factor Selebriti. Sempat lagi tu...

Kat karaoke, Eni & Fiq (kawan dia) datang meramaikan. Fiq nyanyi best giler! Sebijik penyanyi asal... Elin pulak sempat ber'hindustan' sampai demam. Haha...sorry beb! Tapi, memang sempoi la Elin. Terkejut bila dia 'naik sheikh'.

Sebelum tidur, Yan meluah perasaan. Ina malas cakap banyak sebab isunya buat Ina jugak terfikir panjang... Soal 'JODOH'. 

Yan, sebagai kawan, Ina cuma nak nasihat....

"Fikirkan tentang kita lebih dari orang sekeliling. Bukan mementingkan diri, tapi, mencari kebahagiaan sendiri. Jangan menangisi nasib, menyalahkan takdir & menyesali apa yang dah jadi. Takut nanti jadi tak percaya pada kekuasaan Yang Esa. Doakan yang terbaik. Berfikir positif, teruskan mencari bahagia. Jangan mendera diri sendiri sampai jatuh sakit. Untuk apa? Jaga diri...sebab badan tu nak pakai lama! :)"

 Esoknya kami merayau lagi. Makan, tengok wayang & swimming (walaupun tak reti berenang!haha). Dah lepas dinner, baru la bergerak pulang. Badan letih sangat!!! Macam tak bercuti rasanya. Tapi, korang memang best....

No comments: