14 June 2013

Adik Beradik

Masa kecik-kecik dulu, selalu Ina terfikir seronoknya kalau tak ada adik beradik. Mak Abah tumpu pada kita sorang je. Tapi, bila dah semakin membesar, seronok pulak ramai adik beradik macam kami. 

Bila semua berkumpul, mesti rasa macam tak cukup. Kak Ana akan bangun kira. Tengok siapa yang tak ada. Bila balik kampung, berhimpit satu kereta. Bayangkan kancil / saga dipenuhkan 7 beradik + Mak + Abah. Abah, Mak & yang kecik sekali kat depan. 3 yang besar meriba 3 yang kecik kat belakang. Hah...padat! Bila singgah mana-mana, laju je turun kereta sebab masing-masing dah kebas kaki, sakit punggung & pinggang. Pengalaman indah!

Bila kakak & abang balik dari asrama, berkumpul semuanya kat rumah. Mak masak sedap-sedap untuk 'anak-anak kesayangan' dia. Berbual kat ruang tamu / dalam bilik macam orang tengah bergaduh. Riuh sangat!

Sekarang, masing-masing dah besar. Ramai yang dah berkahwin, duduk jauh & ada keluarga. Jarang sekali kami berkumpul. Kalau telefon pun, cerita hal-hal serius. Susah sangat nak bergurau-gurau macam dulu. Tapi, inilah keluarga Ina. Gaduh, marah & benci macam mana pun, sayang tetap ada. Huhuhu...tetiba rindu kat keluarga. 

Dan-dan  rindu. Dok asrama bertahun-tahun tak pernah homesick pun! Gedik benar laa tu kalau dok dekat-dekat ni pun rindu lagi kan.... Jom balik rumah, semua adik beradik!!!!


09 June 2013

Awesome Weekend!!!

Huhu..unplan weekend memang awesome!

Lepas kerja semalam, Ina jumpa Yan kat Wanga Maju. Bermalam kat sana. Malam tu Yan sibuk nak ajak karok...layankan je la.... Sampai ke tengah malam ye! 

Elin tak dapat join malam tu. Tapi, pagi-pagi tadi dia dah mesej. Ajak swimming la, main boling la, tengok wayang la...semua laaa...

Lepas Zohor, kami rayau pergi Wangsa Walk. Makan. Boling. Karok...lagi!!! Puas hati laa Elin tu. Semua yang dihajat, kami tunaikan. Sengih je walaupun tak menang boling. Hahaha...

Thanks friends! Jumpa kawan-kawan macam korang, hilang kejap segala tension. Hope this friendship will never end. 

Kan lebih seronok kalau ada Sha & Dyeha. Malangnya masing-masing jauh. Ada keluarga & kehidupan yang perlu diuruskan. 

**Dulu tak pernah fikir akan kawan dengan dorang serapat ni & berterusan sampai habis belajar. Lagi-lagi Yan yang accidentally join SEE group. 

02 June 2013

Happy for Them!!!


Ingat lagi kisah ni?

Semalam, dorang berdua dah selamat ditunangkan. Sorry sebab tak dapat datang majlis tu... tak ada orang nak teman ke Pahang. Anyway, congrates to Norsyai & Ateng. Hope you'll be partners for the whole of your life...till Jannah! InsyaAllah. 

Happy sebab Allah telah gerakkan hati Ina untuk satukan dorang berdua. Dengan izin-Nya jugak hubungan tu kekal. :)

Percayakan Allah, hidup kita akan sentiasa gembira & bahagia....