28 August 2013

Anak Dato'? Tan Sri??

Sabtu lepas, sorang subcon ni ajak gi open house rumah dia. Kami yg seofis ni pun pergi la ramai-ramai...

Sampai rumah dia kat bandar manjalara, kami salam mak ayah dia.rumah agak besar&cantik. Tapi, orangnya biasa je nampak.

Tengah makan, datang 1 keluarga dengan suara yang agak kuat menyapa..
"Selamat hari raya dato'"
Wohooo..kami berpandangan sesama kami. Patut pun.. Baru la kami tau yang si subcon ni anak dato' yang very low profile.

Sempat jugak ofismate bagitau yang sorang lagi staff ni anak tan sri. Wow! Lebih kagum sebab dia sangat laa low profile...

P/s: anak dato' & tan sri pun tak sombong, kita ni tak payah laaa nak berlagak sangat ye...semuanya setaraf disisi Allah kecuali kerana amalannya semasa di dunia. ;)

27 August 2013

Rindu!!!

Apa yang Ina rindu???

Huhu..Ina rindu zaman remaja.Zaman persekolahan/belajar. Zaman bercinta. Zaman nakal-nakal skema...(ada ke??hihi).

Hai...dah tua dah rasanya. Zaman tu dah berlalu. Tinggal sejarah dan kenangan untuk diingat. Terasa macam nak jadi student balik. Tapi, sanggup ke nak belajar lagi ni??huhuhu...

22 August 2013

Yassin Itu

Yassin itu
Dulu dihias cantik
Buat hatiku selalu terusik
Dibacakan penuh asyik

Yassin itu
Punya kenangan indah
Kini hanya sejarah
Aku pasrah

Yassin itu
Tetap kugenggam
Hilang segala dendam
Penguat hati seorang Islam

*ingatan yang kukuh dalam kenangan. Terima kasih wahai sahabat....

15 August 2013

Rambut & Peribadi

Korang tau tak apa kaitan rambut & peribadi kita? Ina pernah baca pasal kedua-dua ni.

Orang yang rambutnya mudah diurus,lurus & rapi maksudnya orang tu lembut hati,menyenangkan & menurut kata.

Orang yang rambutnya keras & susah diurus maksudnya dia orang yang keras hati & berpendirian.

Pakai la tudung untuk elak segala judgement & menutup aurat seperti yang disuruh dalam islam :)

11 August 2013

Raya!!!


Me & my cousin
Salam. Raya tahun ni tanpa insan bergelar 'nenek' lagi..huhu. Tapi, kami tetap balik Kelantan jumpa sedara mara.
Family kecil kami tak lengkap. Sorang balik kampung lambat, sorang jadi perantau di bumi Mesir, sekeluarga lagi tak tau di mana rayanya.

 
Perantau di bumi Mesir: Alan
Tahun 2013 ni bertambah 2 lagi cucu Zawawi&Rohani. Welcome to this family wahai Imran Muqri & Wan Muhammad Kashaf! Hope tahun depan ada pertambahan lagi...amin.
Syukur. Ina masih diizinkan Tuhan untuk tatap wajah mak,abah & keluarga lagi. Buat mereka yang tak dapat/tak sempat lagi balik jumpa parent, ambil kesempatan yang ada untuk jenguk mereka k. At least, call your parent. Apa pun salah&silap mereka, kenangkan la segala jasa mereka lahirkan&besarkan kita.
Selamat Hari Raya! Maaf zahir&batin.
Yang berkawin&timang anak time raya ni pun tahniah Ina ucapkan. Tak sempat jenguk semuanya. Moga keluarga islam kita makin membesar&kukuh.insyaAllah...