28 August 2013

Anak Dato'? Tan Sri??

Sabtu lepas, sorang subcon ni ajak gi open house rumah dia. Kami yg seofis ni pun pergi la ramai-ramai...

Sampai rumah dia kat bandar manjalara, kami salam mak ayah dia.rumah agak besar&cantik. Tapi, orangnya biasa je nampak.

Tengah makan, datang 1 keluarga dengan suara yang agak kuat menyapa..
"Selamat hari raya dato'"
Wohooo..kami berpandangan sesama kami. Patut pun.. Baru la kami tau yang si subcon ni anak dato' yang very low profile.

Sempat jugak ofismate bagitau yang sorang lagi staff ni anak tan sri. Wow! Lebih kagum sebab dia sangat laa low profile...

P/s: anak dato' & tan sri pun tak sombong, kita ni tak payah laaa nak berlagak sangat ye...semuanya setaraf disisi Allah kecuali kerana amalannya semasa di dunia. ;)

2 comments:

Hanan Asmidar said...

biasa yg berlagak ni ina takde pape pon..hehe

iNa aWiE said...

hihi..memang pun as..
berlagak seperti yang 'ada-ada' :)