04 September 2013

Laman sosial: tapislah sikit...

Akhir-akhir ni, ramai status kawan-kawan kat laman sosial tak ada tapisan. Telus sangat! Segala cerita 'dalam kain' orang boleh tau even jaraknya berbatu-batu. Ada ke patut pregnancy test pun ditayang? Tu satu contoh la ye...

Tolong la fikir dulu sebelum korang post. Benda-benda yang patut dirahsiakan dari umum, jangan diupload. Orang yang tengok mungkin akan mengutuk,caci&maki dari jauh. Tak perlu inform hal laki-bini&hal keluarga yang privacy...

Tak elok pun cerita semua tu kat orang. Kalau ada yang nak tau, boleh je kita whatsapp @ line. Lebih privacy&tak semua orang baca. Fikirkan sebab&akibat sebelum tayang semuanya pada umum. Jaga nama keluarga&agama kita. Renung-renungkan laaa... Salam.

2 comments:

sed in said...

betul tu kak!

ada ka gambar perut pun nak tayang -,- nak tayang, tunggu la anak dah beranak nanti.

huhuhu.

itu baru pasal beranak. yang lain-lain tak sebut lagi tu. haih.

iNa aWiE said...

hehe..tu la masalahnya. blogger berpengaruh tolong la ingatkan kawan-kawan kita ye. malukan diri sendiri je nanti...