28 January 2016

I Am Not Desperate!!!

Disebabkan selalu diaju dengan soalan tentang jodoh, Ina sentiasa senyum & jawab 'Doa-doakan la. Mana tau doa korang termakbul. Ada jodoh, kawin la.'

Actually, keinginan ada. Cuma belum jumpa yang sebetulnya jodoh. Tak terdesak pun. Still boleh adapt dengan semua kesukaran ni bersendirian / bersama family. So, please stop thinking of my life. Ina masih ada Allah. 

Baru-baru ni, sekali lagi manusia lelaki mengganggu. Tanya status Ina, mintak nak kenal. It's OK. Bila dah kenal, Ina tanya status. SUAMI ORANG. Then, dengan rasa tak bersalah, teruskan berbalas mesej dengan Ina. Sorry, Ina tak nak layan borak dengan suami orang. Awak mungkin fikir takkan jadi apa-apa. Tapi, si anak dara yang tak kawin-kawin ni yang akan nampak bersalah depan mata semua orang. So, baik elak daripada terkena.  

Kalau la yang berbual / bermesej tu kawan sekolah / universiti / kerja, Ina biasanya pastikan Ina kenal wife dia. Atau mungkin bermesej tentang hal penting saja. Ina tak desperate lagi nak kacau laki orang ye.

Owh..lupa. Ina teringin nak fly pertama kali. Doakan Ina dapat tunaikan tahun ni & destinasinya sangat bermakna. InsyaAllah....