04 January 2017

Rumahku Syurgaku

Assalamualaikum...

Huhu..susah benar nak update blog kan...

OK. Just nak kongsi pada yang tengah cari idea hias rumah. Hihi..Ina pun selalu survey ideas dekat internet. Mudah & membantu. 

Rumah kecik Ina baru je didiami. Tepat-tepat selepas cukup umur Ina. Masa dapat kunci, rumah ni rumah tinggal. Dah lebih setahun tak ada penghuni. So, banyak yang perlu dibaiki & dicat semula. Ideas daripada Ina (hasil search internet & kombinasi warna daripada imaginasi Ina je). Here some pictures:

Master Bedroom

Bilik Ke-2. Idea datang bila nampak frame tingkap yang centre tu.

Bilik Ke-3. Bilik solat. Ni idea spontan je.

Luar rumah. Sori, gambar luar rumah tak banyak.

Dapur. Ni sebelum kabinet siap

Ruang tamu. Bunga tu hasil tangan abang Ina ye..


Semua gambar-gambar ni diambil masa dalam proses mencantikkan lagi. So, ada yang nampak tak proper lagi..kan?

Meh tengok update gambar yang baru...











Walaupun simple, berbaloi sangat bila semuanya kita buat sendiri. Ina ,abang, kakak & Abah yang mengecat & menghias. Rumah kecik ni dah siap! Cuma akan terus dicantikkan untuk kepuasan & keselesaan kami...

Syukur dengan segala yang ada..